Juni u Zenici, Kladnju i Orašju

3p

Nakon višemjesečnih priprema, uz veliku podršku NVO 3P (Pomoć-pravda-posredovanje) iz Zenice, najavljujemo početak nastave za prve grupe polaznika kurseva njemačkog jezika u Zenici.

Centar za lični i profesionalni razvoj već treću godinu za redom djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine sprovodeći projekat pružanja besplatnih edukacija socijalno ugroženim građanima kao i svim građanima koji žele pohađati naše edukacije.

Na području Zenice uspješno djelujemo već drugu godinu te smo na kursevima engleskog jezika edukovali oko 100 polaznika dok su 4 grupe polaznika još uvijek u procesu edukacije.

Zahvaljujući nesebičnoj pomoći gospođe Amre Halimić Cogo, koordinatorice projekta NVO 3P iz Zence u mogućnosti smo pokrenuti kurs njemačkog jezika u prostorijama pomenute organizacije.

Uz Menschen program za učenje njemačkog jezika našim polaznicima omogućavamo izvrsnu pripremu za međunarodna certificiranja (Goethe ili OSD).

Pozivamo sve građane Zenice i okoline koji se nisu prethodno prijavili na naš kurs a žele pohađati nastavu da se prijave putem prijavnog obrasca za njemački jezik na našoj web stranici.

Svi prijavljeni polaznici će biti kontaktirani putem e-maila koji navedu na prijavi i pozvani na informativni sastanak koji će biti održan u Zenici a prilikom kojeg će se formirati grupe i utvrditi termini i dinamika održavanja nastave.


Lijepe vijesti nam također stižu iz Kladnja gdje na inicijativu i uz pomoć i podršku Omladinskog kruga Kladanj pokrećemo El Roi kurseve engleskog jezika.

Prijave su otvorene u maju i još uvijek su u toku putem naše web stranice kao i preko osoblja Omladinskog kruga.

Prvi informativni sastanak sa prijavljenim kandidatima će se održati u utorak 7.6.2016. sa početkom u 17 h u prostorijama za nevladin sektor u zgradi policije, na trećem spratu. Ovom sastanku se mogu priključiti i svi zainteresovani kandidati koji do sada nisu poslali svoju prijavu za kurs engleskog jezika te se na taj način i upisati na naše kurseve.

Kladanj_grb


Budući da je upisni rok za kurseve engleskog jezika u Orašju produžen, planirani početak nastave u ovom gradu je sredinom mjeseca juna u grupama koje će se formirati na prvom informativnom sastanku koji će se održati 10.6.2016 u 17 h u Orašju, u sali za sastanke pri Općini.

Podsjećamo da su nam u Orašju veliku podršku pružili gospođa Tajiba Nurkić na čiju inicijativu smo i pokrenuli samu organizaciju kurseva u ovom gradu te predstavnici Općine i Općinskog vijeća.

Nakon formiranja grupa za engleski jezik, nadamo se i organizaciji kurseva njemačog jezika.

Prijave za Orašje su još uvijek otvorene putem prijavnog obrasca za engleski jezik dostupnog na našoj web stranici.