Izjave polaznika

Moje ime je Đokić Jovanka, trenutno pohađam kurs engleskog jezika u Bijeljini preko Vašeg centra. Sada sam na nivou – advanced.

Htjela bih da pohvalim našu profesoricu, Jelenu Abulu, koja je jedna od najboljih predavača sa kojima sam imala priliku raditi. Pored zavidnog znanja engleskog jezika koje poseduje, na veoma dobar način svoje znanje prenosi na učenike. Vrlo je kreativna i pristupačna i na njenim časovima nikad nije dosadno. Pravo je uživanje učiti jezik sa predavačem poput nje.

(Jovanka Đokić – Bijeljina)


Hvala puno svima vama za izdvojeno vrijeme i za ovako sjajan projekat engleskog jezika, koji sam uspješno prošla. Baš zato sam i htjela nastaviti na njemački.

Lijep pozdrav iz Mostara

(Anita Šunjić – Mostar)


Hvala profesorici Bojani na trudu i znanju koje nam je prenjela. Uspješno sam završila kurs engleskog jezika još prije godinu dana u Tuzli i imam sve pohvale za predavače.

(Edina Klempić – Tuzla)


Pohađala sam i polagala 4 nivoa engleskog jezika i bilo mi je veliko zadovoljstvo učiti od moje učiteljice Lidije.

(Vesna Mešić – Tuzla)


Moje trenutne impresije o tečaju engleskog jezika su jako dobre. Mogu reći da mi se jako sviđa. Pohvalila bih prof. Draženu.  Kreativna, strpljiva, ugodna oku i uhu.

(Valentina Šunjić – Mostar)


Moje ime je Rasim Dizdarević i pohađam kurs engleskog jezika u Banjaluci. Pohvalio bih našu profesoricu Ivanu Arulu, koja na kreativan i pristupačan način prenosi svoje znanje nama učenicima. Zadovoljstvo mi je prisustvovati časovima i upijati znanje od naše Ivane. Mom mišljenju se pridružuju i ostali polaznici kursa. Zahvaljujem se Centru LPR na dobro oraganizovanoj akciji.

(Rasim Dizdarević – Banjaluka)


Kurs u Banjoj Luci omogućio mi je da obnovim i poboljšam svoje znanje engleskog jezika. Želim da se zahvalim i da pohvalim našeg predavača, Ivanu Arulu. Trudila se da nam objasni gramatiku, pronađe interesantne tekstove za čitanje, snimke za slušanje, ali i teme za debate kojima smo vježbali naše konverzacijske vještine.

(Nina Malešević – Banjaluka)


Na prvi utisak sam mislio da kurs nije kvalitetan ali kasnije, kako smo napredovali, svaki level bilo je super. Gramatika je baš dobro posložena, tako da je bilo zanimljivo učiti, uz naš mali trud i kontinuirano vježbanje – ovo je prava stvar.

(Eldar Kuljaninović – Živinice)


Excellent course, brilliant teacher :)

(Mirha Mešanović – Živinice)


Hvala Lpr kursu i prof. Selmi Fehrić koja mi je pomogla da upotpunim znanje. Zadovoljna sam časovima i njenom prezentacijom.

(Aida Šabanović – Živinice)


Zahvaljujem se Centru za lični i profesionalni razvoj LPR Tuzla na organizovanom kursu engleskog jezika, kao i na kvalitetu samog kursa. Pohađala sam kurs engleskog jezika, nivo Advanced, u Bijeljini i ovim putem bih pohvalila profesoricu Jelenu Abulu.
Posebno bih istakla njeno izuzetno znanje engleskog jezika kao i odličan način da to znanje prenese na polaznike. Njeni časovi bili su veoma kvalitetni, korisni, jezgroviti, sistematski pripremljeni, organizovani i kreativni. Prof. Abula je veoma pristupačna i uvijek spremna da izađe u susret i pomogne bilo kojem polazniku i ukaže na oblasti u kojima bi polaznik trebao više da se potrudi, kao i da posveti podjednaku pažnju svakom ponaosob. Imala sam priliku pohađati više kurseva: Cambridge i Oxford u Banja Luci, u Bijeljini u više privatnih škola, pa čak i uzimati privatne časove – ali nikada do sada nisam na tako jednostavno prenešen i efikasan način potpuno savladala gramatiku engleskog jezika (koja pripada nivou Advanced), kao i da se potpuno opustim i što više govorim na engleskom jeziku.
Sve pohvale za LPR Centar, sve pohvale za kvalitetnog predavača prof. Abulu kojeg ste nam omogućili.
Želim Vam mnogo uspjeha u daljem radu!
(Jovana Bjelogrlić – Bijeljina)

Pohađala sam vaš kurs u Bijeljini u protekla četiri mjeseca. Prije par dana smo imali dodjelu sertifikata. Veoma sam zadovoljna načinom rada na časovima i radom profesorice Jelene Abule. Voljela bih da preporučim da više grupa pohađa kurs kod te profesorice, jer zaista je pravi profesionalac. Redovno nam je slala materijale za rad putem e-mail-a. Vježbali smo razne oblasti na časovima: konverzaciju, čitanje, pisanje, gramatiku itd. Pošto i sama radim u nastavi, mogu sa stručnog aspekta da kažem da je njen način rada i odnosa sa studentima veoma profesionalan. Znanje koje posjeduje ta djevojka je na veoma zavidnom nivou, i zaista se trudila da nam ga prenese na najbolji mogući način. Malo je takvih kvalitetnih predavača.  Hvala vam na svemu.
(Milojka Krčar – Bijeljina)

Pozdrav, želio bih pohvaliti vašu ideju i realizaciju kursa engleskog jezika. Mnogo mi je pomogao i želio bih pohvaliti profesoricu Mirsadu, njenu interakciju sa učenicima, pristup nastavi, koncept učenja i blagovremenom obavještavanju o svim potrebnim informacijama.
(Danijel Kikić – Zenica)

Kurs engleskog jezika organizovan od strane Centra za lični i profesionalni razvoj iz Tuzle organizovan u našem gradu privukao je određeni broj učenika školskog uzrasta, ali mnogo veći broj mladih ljudi, uglavnom sa završenim fakultetita, zaposlenih, ali i onih koji traže posao.

Učenici su bili zainteresovani za kurs je im je pružio dodatna znanja, odnosno omogućio da utvrde postojeća iz ove oblasti. Zaposleni mladi ljudi, među kojima sam i ja, odlučili su se na pohađanje kursa kako bi usavršili poznavanje engleskog jezika i svoje znanje iskoristili, prevashodno u poslovne svrhe, odnosno za potrebe posla, ali i radi lične nadgradnje i razvoja. Smatram da je kurs naročito koristan za nezaposlene, jer im omogućava, prije svega, da kvalitetno provedu vrijeme, ali što je još važnije i korisnije da steknu znanja koja će im pomoći da budu konkurentniji na tržištu rada, jer u današnjim uslovima morate imate neke kvalitete po kojima će te se razlikovati i izdvojiti iz mase.

Sadržaj kursa je tako osmišljen da pruža temeljna znanja i omogućava savladavanje osnovnih vještina pri učenju stranog jezika. Svakako bih pohvalila našu profesoricu Danijelu Kojić koja se trudila da nam na što jednostavniji i zanimljiv način, slikovitim primjerima, uz interaktivan pristup objasni gradivo.

Svima bih preporučila da, ukoliko se kurs organizuje u vašem mjestu, svakako se trebate uključiti, jer, da napomenem, finansijski izdaci su zaista minimalni, a znanje koje stičete je mnogostruko veće.

(Jovana Kojić – Lopare)


Sviđa mi se kurs, ima dovoljno vremena da se sve savlada i što je najvažnije – odlični su predavači.

(Amila Halilović – Živinice)

Kao polaznik koji je uspješno okončao kurs engleskog jezika u Zenici mogu napisati samo pozitivne stvari vezano za cjelokupan kurs engleskog jezika, počevši od koncepta rada, korištenog materijala te predavačice Mirsade. Nadam se da će se više ljudi okoristiti kroz ovaj Program te nastaviti bogatiti svoje jezičke sposobnosti.
(Amra Z. – Zenica)

Kurs je u potpunosti ispunio moja očekivanja. Upotpunila sam i osvježila znanje iz brojnih oblasti. Za profesoricu Mirsadu imam samo riječi hvale. Uistinu je riječ o jednoj prekrasnoj osobi i odličnom predavaču. Organizovanost, odgovornost, znanje i vještine te nadasve toplina i srdačnost su samo neke od vrlina koje krase našu profesoricu. Iskoristila bih priliku da se zahvalim Centru za lični i profesionalni razvoj LPR Zenica na organizovanom kursu engleskog jezika te profesorici Mirsadi na uloženom trudu, strpljenju i prenesenom znanju.
(Amra Telalović – Zenica)

Kvalitetna edukacija, ljubazna i stručna predavačica, korisna literatura, dakle sve super. Naučio sam dosta toga i zadovoljan sam.
(Enver Breščić – Zenica)